17.9.20.  We doen als het weer goed is deze donderdag weer een de mooie route Boxtel achterste voren. Het is een afwisselende route, autoluw veelal langs de Dommel.

De dames uit Vught kunnen desgwenst in stromen bij Het ing. Seegers gemaal aan de rand van het Bossche broek om ca. 13.20 uur

 10.09.20. Er is een route over Hedel en de dijken gepland naar Heusden. Mondkapje mee voor de pont.  We hopen op goed weer en veel fiets plezier...

Start om 13.00 uur bij goed weer bij de flat.

 

 

>>3.09.20.  slecht weer, geen routeπŸ™‚πŸ€”

op 27.8. hebben we een route naar de Populieren en de Schaapskooi op het programma staan met in het begin een een omweg naar een exotisch tafereeltje. Bij goed weer natuurlijk...πŸ™‚

Start bij de IJsselflat om 13.00 uur.

20.8.20. Bij enigszins goed weer staat dan de grote lus rond de Drunense duinen op het programma. Via Bosch en Duin en over het geweldige, nieuwe fietspad naar de IJzeren man.

De Vughtse dames kunnen dan weer instromen bij de NS overgang.πŸ™‚

13.8.20. bij goed weer een schaduwrijke route naar Heeswijk-Dinther naar de broeders.. We besluiten i.v.m. onweer vooruitzichten om 12.00. Start bij de Ijsselstate. 

 

Ondanks wat onweer dreiging hebben we het droog gehouden.

Op 6.8. a.s. hebben we een route naar de Heide in petto. Het wordt warm weer, dus veel fietsen in de bossen. We fietsen langs Vught (dames uit Vught kunnen instromen bij de NS overgang) en dan via Helvoirt naar Nemelaar, waar ook de pauze is. Terug via Nergena of Boxtel.πŸ™‚

Op 30 7. a.s. doet  Sietse de route. Hij heeft dan een verrassing route in petto.(bij redelijk weer).

Zelf ben ik deze week in Zwitserland met vakantie. Fijne route en veel plezier, groeten Albert.

op 16.7. a.s. gaan we de gevarieerde route Oss doen. Het weer ziet er voor morgen niet slecht uit en we starten dus bij droog weer om 13.00 uur hier bij de flat. Via Nuland, Geffen en Oss gaat het via Heesch (Pauze) via het eeuwig mooie en welbekende 'Kattenbosch' weer naar Maliskamp en Sluis Hintham.πŸ™‚

 

Dat zal'm vandaag niet worden...te veel regen in de lucht.

Volgende week bij beter weer dezelfde route.πŸ€”πŸ˜ 

 
 
 

 

 
9.7.a.s. staat een route Gestel-Boxtel- lange loop achterstevoren op het programma. Met goed weer wel te verstaan. Het is nu nog nat, maar dat kan morgen anders zijn.De Vughtse dames kunnen aan haken bij het Ing. Seegers gemaal aan de rand van het Bossche broek.En nu maar duimen voor toff weer morgen..πŸ™‚
 
 

Leuke en gezellige fietstocht met z'n tienen...36km en een paar druppels..de wind heeft de wolken verdreven. (nauwelijks de moeite voor de regenjas.) Pauze bij de Schaapskooi in Schijndel noord. En heerlijke kersen onderweg.πŸ˜πŸš²πŸŒ‚

Morgen, 2.7.20. staat een route Populieren kathedraal op de planning. De weg erheen is via het Aa dal en dan langs de Willemsvaart naar de Schaapskooi. Er is een variant via St. Oedenrode met een verrassende stop bij 'de helden van Kien', waar ook de grote golfplaats van Rooi is gelegen. Maar dat is dan wel gelijk zo'n 50 km.. Dus dat wordt wat happig, maar niet onmogelijk. Aan jullie de keuze. We starten bij droog weer om 13.00 uur hier bij de flat.

 

Op 25.6.a.s. is een route richting Oss in de planning. Bij weinig wind gaan we de dijken doen richting Lithse bakkertje. Ben vandaag deze dijken route gaan doen, met een halte bij het bakkertje (lekker druk daar) maar dan met het ommetje Oss via het bekende oerbos en de fiets snelweg terug. Het is dan wel 50km.. Maar we kunnen ook door de polder; het is wat saai, maar dan blijven we binnen perken qua afstand. 3. mogelijkheid is terug over de mooie dijk, zoals we wel eens eerder hebben gedaan. Aan jullie de keuze!πŸ‘πŸ˜Ž

 
 

Op 18.6. a.s. hebben we een deels nieuwe route Boxtel en ommelanden. We fietsen dan (bij goed weer) via Gestel en 'de Ketting' naar Boxtel. Langs de vreezelijke slachterij van Vion naar Selissen en stichting 'De la Salle' voor moeilijk opvoedbare kinderen. Verder langs de Hoogere en weer terug naar Het Bossche broek. Koffie pauze waarschijnlijk in Boxtel city.

De Vughtse dames kunnen aan sluiten bij Ing. Seegers gemaal aan de rand van het Bossche broek om 13.15 uur.

 
What do you want to do ?
Het was weer een gezellige tocht, mooie foto's van onderweg en..we hebben het droog gehouden..πŸ™‚
 
 

Op 11.6.a.s. hebben we een route via kasteel Nemelaar voorzien. We rijden dan via de 'ÍJzeren man', Helvoirt naar Nemelaar. Daar is de koffie pauze. Terug via het bospad richting Oosterhout, Nergena. Kan zijn dat we nog even naar de Heide kijken. Natuurlijk rijden we alleen bij droog weer en max. 4 Bf aan windkracht..De Vughtse dames kunnen bij de baan overgang in stromen.

 
 

Beste Oosterplas fiets groepers, Naar het zich laat aanzien wordt het ook morgen prima fietsweer. Voor liefhebbers pakken we het touwtje weer op na de lange pauze. We fietsen de klassieker Berlicum route met een koffie stop op een mooie plek in de natuur. Tevens twee kleinere stops om de benen te strekken. De deelnemers nemen hun eigen drinken en boterhammen mee.
Start om 13.00 uur bij de flat.

 

[16:55, 6/4/2020] Albert Odermatt: Het was vandaag een frisse fietstocht.🚲🚲.De paar druppels waren voor het stof..Bij de Emma molen en bij de 'rustende jager' smaakten de versnaperingen heerlijk. Weer een gezellige route van 42km met voor de 1. keer Betty erbij.πŸ˜ŽπŸ‘
[17:00, 6/4/2020] Betty Fietsgroep: Het was super! πŸ‘heb genoten leuke tocht Albert
Jammer genoeg kan ik volgende week niet ben in Delft.succes tot de volgende keer.groet Betty

 
 

Beste fietsers,

We hebben aandachtig geluisterd naar de instructies van de premier. Het gaat begin Juni weer beginnen; we kunnen weer fietsen met de groep.

We stellen voor om op 28.5. a.s. weer te beginnen bij goed weer. Met z'n tween hebben we natuurlijk al lang gefietst. En vandaag ook voor het eerst weer met een beperkte groep van de Roos groep. Dat ging goed, we houden afstand en hebben onze boterham en mee gebrachte koffie lekker in het groen op een dubbel bankje met tafel en tafelkleed, gezellig op afstand met elkaar, volgens het 'nieuwe normaal'.

Met dit mooie weer wordt het een hele opgave de mensen thuis te houden over Helmelvaart. Zelf gaan we morgen met z'n tween paar dagen naar Zeeland om lekker te fietsen.

We lezen wel wie er voor voelt en wie eventueel niet. Aan jullie de keuze, we beslissen democratisch met z'n allen.

Blijf gezond en beste groetjes..

 
 

 

Mieke heeft gevraagd of we weer zachtjes aan met fietsen in de groep zouden kunnen beginnen.πŸ™‚

Hoi Mieke,
Albert Odermatt: Heb er ook al aan gedacht. Het blijft echter nog problematisch. Ik zie ook geen groepen fietsen, tot nu toe. We fietsen samen wel buiten de fietsgroep heel wat km's af. De afgelopen weken zo'n kleine 1000km op de nieuwe fiets..Samen is dat geen probleem. Iedereen kan natuurlijk op eigen risico fietsen. Je kent de problematiek van 'treintjes fietsen' wel..Je fietst meestal achter elkaar en dan is  het risico groter dat je van fietser vóór je wat opvangt. Ik pleit er niet voor hier een voortrekkers rol te vervullen.

We moeten toch al letten op wat meer discipline bij onze fiets tochten. En dan denk ik aan alleen naast elkaar fietsen als dat ook verantwoord is. Als groep enigszins bij elkaar blijven fietsen en geen honderden meters afstand te laten ontstaan. Zolas afgesproken en op de site vervat fietsen we rond de 18km en blijven dus onder de 20km/h. Dat is een snelheid die we zouden moeten aanhouden. Als dat voor individuele leden niet lukt dan is onze groep niet de juiste voor hun..
Mijn voorstel is toch nog wat af te wachten. Als er weer groepen fietsen en onze deelnemers dit ook goed vinden kunnen we het touwtje wel weer oppakken. en dan voorlopig alleen de donderdag groep voor mijn part.
Als jij het goed vind zet ik deze tekst ook op de fiets site. Voor belangstellenden.
Voor jullie alle goeds, blijf gezond en tot ziens, Albert en Christina.

 

 

 
...We hebben met ingang van vandaag een 'Kwebbel App' ter beschikking.
Daarnaast blijft onze vertrouwde Fietsgroep Oosterplas App gewoon bestaan.
De fietsgroep app wordt gebruikt voor alle het fietsen betreffende mededelingen
van iedereen.
De 'kwebbel app' is bedoeld voor de meer ludieke mededelingen en plaatsen van niet het fietsen betreffende foto's, raadsels, grappen enz.
Voor beide app's geldt dat men zich kan afmelden en een notificatie kan instellen of opheffen.
Dat kan in de app zelf.
Veel plezier en blijf vooral berichten posten.
We hopen op snelle, maar verantwoorde versoepeling van de Corona maatregelen..
Blijf gezond allemaal..πŸ™‚πŸ™‚πŸ™‚
 
 

De aankomende weken zijn de groep fiets routes gecanceld.

We hopen allen dat het Corona spook snel tot het verleden behoort.

Blijf allen gezond! Ik meld dan per whats app wannee we weer kunnen

fietsen.  Groet, Albert.πŸ˜₯😎

 
 

 

 
πŸ™‚πŸ™‚πŸ™‚
 

26.3.2020. Vandaag fietsen we bij enigszins goed weer en niet te veel wind naar de Waal. We gaan dan ook even bij de hoogspanning mast met al die Ooievaar's nesten kijken.

 

Bij veel wind gaan we naar Oosterwijk, via kasteel Herlaar, bijna Kampina..

Vugthse dames kunnen instromen bij de baanovergang.