25. mei, 2018

Wat is Fietsgroep Oosterplas ?ALGEMEEN - Fietsgroep Oosterplas is een groep gezellige en sportieve mensen, 60 plus uit de omgeving Den Bosch, die wekelijks een middag op de fiets stapt om lekker buiten sportief in beweging te zijn, met elkaar te kletsen, de omgeving nog beter te leren kennen en plezier te hebben.

Wij fietsen in een rustig tempo, 16/19 km/h, zowel met of zonder elektrische ondersteuning. We blijven onder de 20km/h cruise snelheid en liefst een beetje bij elkaar. Dus zonder al te grote afstanden, als compacte groep. Maar altijd met een afstand van minimaal een fietslengte tot de voorafgaande fietser. Dan zijn obstakels tijdig te zien.

We stoppen na ca. 10 km om even de benen te strekken en pauzeren op ca. 20 km voor een koppie koffie/thee en mogelijk wat lekkers erbij. De routes zijn 35-45 km.

De tochten gaan alle windrichtingen uit, soms volgens de knooppunten routes, vooraf bekend gemaakt op deze website of per Whats app groep.

Er zijn in onze regio zo veel mooie tochten mogelijk; steeds weer een andere, voornamelijk over ‘rustige’ fietspaden in ons gevarieerd landschap.

FIETSDAG, STARTPUNT EN -TIJD Wij starten elke donderdag middag bij redelijk weer om 13.00 uur. Startplaats aan de Oosterplas, bij de grote flat IJsselstate aan de IJsselsingel,tegenover de sportschool. Bij slecht weer, regen of veel wind boven 4 bft. gaat de fietstocht niet door. Er geldt ‘vrijheid-blijheid’ en er is geen verplichting mee te doen.

Elke donderdag ochtend gaat een Whats app uit naar alle deelnemers van de fietsgroep over doorgang of niet.

KOSTEN - Voor je deelname hoeft de eerste ‘probeer tochten’ niet te worden betaald. In het vervolg kost de deelname Euro 1.50 per maand. Dit voor kosten adverteren, website etc. En ook als motivatie om toch mee te doen. Afmelden kan altijd, in overleg.
In Februari telkenjare komt voor alle deelnemers via de app groep een melding voor het betalen van Euro 18.00 voor het hele jaar. Er staat dan een bankverbinding op waarop men deze jaarbijdrage kan storten.

December, Januari en Februari fietsen we, naar gelang het weer minder vaak. Toch zijn er ook in de winter met de juiste kleding mooie ritten te doen..

De koffie etc. onderweg zijn natuurlijk voor eigen rekening.

EIGEN RISICO - Niet onbelangrijk: je fietst voor eigen risico.

MEEFIETSEN? – Fietsgroep Oosterplas is geen vereniging en heeft geen leden, maar 'deelnemers'. Je bent deelnemer door een mailtje te sturen naar: albert@home.nl met daarin je voornaam en je mobile telefoon nummer. Of zo je wilt ook je woon buurt of adres.
Let op: We willen de groep mede uit veiligheid 's overwegingen compact laten zijn. Daarom hebben wij onlangs een deelnemers stop ingevoerd.
Maar er is ook verloop, dus je kan het altijd na vragen..

Na de ochtend app op de dag dat we fietsen stellen we het op prijs als je even een replay stuurt, of je komt of niet.

25. mei, 2018

Ook voor onze fietsgroep geldt, zeker in het 2. halfjaar met kortere dagen dat we het op

éen gezellige Café halte houden. Goed idee, een boterhammetje mee te nemen.

Dan wordt het dus: op ca.10 km een halte om de benen te strekken,

op ca. 20 km een langere halte voor een bakkie koffie of thee of wat sterkers,

en dan op de terugweg nog een stop op ca. 30 km voor event. een boterham of fruit.

Voordeel hiervan is dan ook dat we ca. 17.00 uur weer terug zijn.

Ik hoop op instemming van de deelnemers van onze frietsgroep.