Zie voor de routes>> Kalender fietsdatum..

Gezellig samen fietsen door onze mooie ommelanden...

De met elkaar gemaakte afspraken

LEUK DAT JE MEEDOET. 

Hoewel we de fietsgroep met zo weinig mogelijk georganiseer en geregel willen laten draaien valt er niet aan te ontkomen om toch wat ‘afspraken’ te maken. Daarom dit reglement. Daar gaat-ie.

 1. De Fietsgroep heeft geen leden, maar uitsluitend deelnemers. Wie wil meefietsen zorgt op de fietsdag op tijd op de vertrekplaats te zijn. Maar om dat te weten is het wel handig je aan te melden. Elke donderdag voor 12.00 uur gaat er een app uit naar de groeps leden over door gaan of afgelasten.
 2. We fietsen allemaal voor onze lol en we maken er met elkaar gezellige, sportieve fietstochten van. Als we eens verkeerd fietsen, een weg afgesloten treffen of de ‘routebedenker’ berekende het aantal kilometers een beetje fout geeft dat niets. Trappen we gewoon een tikkeltje langer.
 3. We hechten zeer aan ‘samen uit, samen thuis’. Er blijft niemand ergens in het grote bos achter met een lekke band bijvoorbeeld. En als er eens iemand te veel moeite heeft met de tegenwind dan knijpen de koplopers gewoon in de remmen.
 4. We fietsen  met een ‘kruissnelheid’ van rond de 16-19 km/u 
 5. Zo rond de 10 km stappen we even van de fiets, korte pauze met event. wat oefeningen tegen de verkramping van armen, nek en schouders
 6. Voor de goede afwisseling in de routes  fietsen we steeds in een andere windrichting.
 7. Initiator Albert is van de routes, maar suggesties zijn altijd welkom. Heb je eens een uurtje of weet je een leuke route of een leuk fietsdoel: Maak dan een route en mail die naar Albert. Het is vaak handig als je gebruik maakt van het knooppuntennet-werk. Albert zet de routes dan in het programma. Er kunnen dan soms ook andere deelnemers het voortouw nemen en de richting aan geven. In dat geval gaan we dit van tevoren afspreken.
 8. Albert zet het fietsplan voor de komende week op de website. 
 9. Uiteraard mag je de routebeschrijving uitprinten, de route in je gps zetten of de knooppunten overschrijven op een briefje, maar noodzakelijk is dat niet. 
 10. Donderdagen voor het overzicht graag even appen of je mee gaat of niet.
 11. We vertrekken altijd exact op de aangegeven tijd: op donderdag om 13.00 uur   bij de grote flat aan de Oosterplas tegenover de sportschool Rijnstraat 224.
 12. We fietsen minder vaak in november tot begin Maart. Op termijn staat in een jaarkalender waar we allemaal wanneer fietsen.
 13. Woon je niet op Den Bosch Oost is het natuurlijk geen punt als je op een bepaalde plaats instroomd, waar we voorbij komen en daar aansluit. Wel graag even melden na 12.00 uur via de fietsgroep app. En dat geldt in mindere mate voor het 'afzwaaien' aan het eind van de tocht.🙂
 14. Alle kosten (koffie,thee en event. appeltaart,) zijn voor eigen rekening. Je fietst niet alleen voor eigen rekening, maar ook voor eigen risico. Het kan handig zijn een boterhammetje en wat drinken mee te nemen. Zeker voor het geval we onverwacht geen open restaurant/café tegen komen..
 15. Nog iets over de ‘whatsapp-groep’. We gebruiken deze groep app vooral voor fietsgroep gerelateerde zaken. Ik denk daarbij aan het op het laatste moment afblazen van een tocht.
 16. Mogelijk is het raadzaam een 'pech onderweg' verzekering af te sluiten. Hier de link naar de site:     https://www.fietsned.nl en/of ANWB Wegenwacht voor fietsers (https://www.anwb.nl/wegenwacht/fiets)
 17. Bij stoplichten wachten we op elkaar. Als iedereen over is gaat de aanvoerder weer voorop rijden. Het is van belang om redelijk dicht bij elkaar te fietsen. Wel met een afstand van minimaal een fiets lengte natuurlijk, zodat mogelijke obstakels tijdig worden waargenomen. Op deze manier van groep fietsen kan men elkaar verstaan als onverwacht iemand wil stoppen vanwege 'jas uit of aan' of een telefoontje.
 18. We willen de fietsgroep niet te groot doen zijn en hebben daarom een deelnemers stop ingevoerd. Maar er is ook verloop; dus er is vaak wel plaats voor nieuwe gezichten..
 19. Om 12.00 uur op donderdagen gaat een app uit met info over de route en doorgaan of niet. Graag even een replay wie mee gaat of niet.
 
What do you want to do ?
New mail
 
 
What do you want to do ?
New mail